ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK.

Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Autobahn για... ποδήλατα! Όχι εδώ βέβαια...


Κατασκευάζεται ο πρώτος ποδηλατόδρομος ταχείας κυκλοφορίας!

Πριν από μερικά χρόνια, δεν θα τολμούσαν να το φανταστούν ούτε οι πιο φανατικοί φίλοι του. Την ώρα όμως που οι περισσότερες πόλεις σχεδιάζουν ποδηλατόδρομους, τίποτα δεν σηματοδοτεί...
...την ολική επαναφορά του ποδηλάτου από την κατασκευή στη Γερμανία, της πρώτης οδού ταχείας κυκλοφορίας αποκλειστικά για ποδηλάτες.

Όπως γράφουν σήμερα τα «Νέα», το μήκος του δρόμου θα φθάνει τα 60 χλμ και θα ενώνει το Ντούισμπουργκ με το Ντόρτμουντ. Η επιλογή δεν ήταν τυχαία και δεν υπακούει σε κάποια μόδα, αλλά στην ανάγκη να λυθεί ένα κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Η οδός θα έχει πλάτος πέντε μέτρα, θα είναι διπλής κατεύθυνσης και θα εκτείνεται σχεδόν παράλληλα με τον αυτοκινητόδρομο Α40 που ενώνει τις δύο πόλεις και συχνά παρουσιάζει έντονα μποτιλιαρίσματα.
newsbeast

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΑ "ΓΥΡΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ"





50 περίπου ποδηλάτες και ποδηλάτισσες από την Ηλιούπολη κάναμε την προγραμματισμένη διαδρομή και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για νέες, μεγαλύτερες βόλτες στην πόλη μας, στις γύρω περιοχές αλλά και παραλιακά. Σας περιμένουμε όλους για να μελώσει η παρέα μας και το ποδηλατικό κίνημα στην Ηλιούπολη.