ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK.

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Ποδήλατα στο Μετρό αλλά με το σταγονόμετρο!

Η λαϊκή ρήση «από το ολότελα καλή και η Παναγιώταινα» είναι το σλόγκαν που χρησιμοποιούν πλέον οι λάτρεις του ποδηλάτου της Αθήνας.
Πιλοτικά, 2 ποδήλατα ανά συρμό, Τετάρτη και Κυριακή (!)
Στο άκουσμα της είδησης ότι τα ποδήλατα θα επιτρέπονται στο Μετρό αναθάρρησαν, μέχρι που συνειδητοποίησαν ότι ενδέχεται να περιμένουν πολλή ώρα μέχρι να επιβιβαστούν στους συρμούς.

Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα που θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Μαρτίου, σύμφωνα με το οποίο θα επιτρέπονται μόνο δύο ποδήλατα στο τελευταίο βαγόνι κάθε συρμού, κάποιες μέρες και ώρες. Συγκεκριμένα αυτό θα γίνεται τις Τετάρτες, από τις 18.00 έως τη λήξη της βάρδιας και τις Κυριακές, από τις 12.00 το μεσημέρι έως τη λήξη της βάρδιας.

Αυτό επί του πρακτέου σημαίνει ότι αν δύο ποδηλάτες επιβιβαστούν στο σταθμό του Συντάγματος με στόχο να αποβιβαστούν στο αεροδρόμιο, δεν θα μπορεί κανένας άλλος ποδηλάτης από ενδιάμεσο σταθμό να μπει στον ίδιο συρμό. Κι αν περισσότεροι από δύο επιθυμούν να μπουν, τότε ένας από αυτούς θα πρέπει να περιμένει και πάει λέγοντας... Τώρα ποιος σοφός (αν)εγκέφαλος το σκέφτηκε αυτό, άγνωστο. Πάντως έγινε η αρχή.

«Το μέτρο θα το διαφυλάξουν οι ίδιοι οι ποδηλάτες», είπε κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον υφυπουργό Υποδομών Σπύρο Βούγια ο Γιώργος Αμυράς. Ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Επιμένουμε Αθήνα» δήλωσε πολύ χαρούμενος, γιατί «καταφέραμε αυτό που επί χρόνια φαινόταν ακατόρθωτο, να μας ανοίξει η πόρτα του Μετρό δοκιμαστικά. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε άψογοι».

Η πιλοτική εφαρμογή του μέτρου θα διαρκέσει 4 μήνες. Στο τέλος Ιουνίου θα αξιολογηθεί η λειτουργικότητα του εν λόγω μέτρου για πολίτες και ποδηλάτες, με στόχο να επεκταθεί.
ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου