ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK.

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

17ος Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2011


Με τον Πάνο Μπιτσαξή, Γ. Γ. Αθλητισμού, να δίνει την πιστολιά εκκίνησης, ξεκίνησε στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων ο 17ος διεθνής ποδηλατικός γύρος Ελλάδας, στον οποίο συμμετέχουν 120 αθλητές από 9 χώρες. Ο Γερμανός Τίνο Τόμελ ήταν ο νικητής του πρώτου ετάπ και θα τρέξει αύριο από την Πρέβεζα μέχρι το Μεσολόγγι (118 χιλιόμετρα) με τη γαλάζια φανέλα του πρωτοπόρου. Στην πρώτη ανάβαση νικητής αναδείχθηκε ο πρωταθλητής Ελλάδας στο mountain bike, Περικλής Ηλίας.
Ο αθλητής του Πρωτέα πήρε πέντε πόντους στη βαθμολογία για την ανάδειξη του “βασιλιά των βουνών” και θα φορά την κόκκινη φανέλα στο δεύτερο ετάπ, στο οποίο περιλαμβάνονται δύο βαθμολογούμενες αναβάσεις.
Ο Περικλής Ηλίας δήλωσε για την επιτυχία του: “Στόχος μας ήταν να κερδίσουμε την κόκκινη φανέλα και τελικά τα καταφέραμε. Είχα πολύ καλή βοήθεια από τους συναθλητές μου και ειδικά από τον Γιάννη Ταμουρίδη. Εγώ πήρε τη φανέλα, ο Γιάννης είναι δεύτερος και ελπίζω να την κρατήσουμε μέχρι το τέλος”.
Από την πλευρά του, ο Τίνο Τόμελ, νικητής του πρώτου ετάπ σημείωσε: “Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για τη νίκη μου. Μην ξεχνάμε όμως ότι πρόκειται για ομαδική δουλειά. Αύριο έχουμε την ατομική χρονομέτρηση και ξέρω ότι είναι δύσκολο να κρατήσω τη γαλάζια φανέλα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου