ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK.

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

2η μέρα 17ου Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας

Στη μία το μεσημέρι ξεκινάει από το Μεσολόγγι σήμερα το κρισιμότερο ετάπ του 17ου Γύρου Ελλάδας. Οι 112 αθλητές που συνεχίζουν μετά από την δεύτερη ημέρα θα διανύσουν 142 χιλιόμετρα, τα πιό δύσκολα από πλευράς υψομετρικής αλλά κυρίως για τα τελευταία 20 χιλιόμετρα της ημέρας όπου οι αθλητές από το υψόμετρο της θάλασσας θα τερματίσουν στα 550μ .
Μετά από δύο ημέρες όπου ο Γύρος κινήθηκε σε γρήγορα ρυθμούς, αφού το κύριο χαρακτηριστικό ήταν οι ευθείες σήμερα τα πράγματα αλλάζουν και λογικά πρόκειται να γίνει το μεγάλο ξεκαθάρισμα στην γενική κατάταξη, όπου ο πρωταθλητής Ελλάδας Γιάννης Ταμουρίδης βρίσκεται στην πρώτη θέση με 6.32.46 έχοντας μια μικρή διαφορά 11 δευτερολέπτων από τον δεύτερο Στέφαν Σάφερ από την Γερμανία. Στην πρώτη εικοσάδα της γενικής κατάταξης εκτός από τον Ταμουρίδη βρίσκονται και οι Πολυχρόνης Τζωρτζάκης, Περικλής Ηλίας και Νεόφυτος Σακελαρίδης με διαφορά 1.16, 2.06και 2.31 αντίστοιχα . Συγκεκριμένα ο Τζωρτζάκης βρίσκεται στην έκτη θέση της γενικής κατάταξης και δεύτερος στην κατηγορία νέων ενώ ο Ηλίας βρίσκεται στην 14η της γενικής και πρώτος στην βαθμολογία των αναβάσεων.
Σίγουρα το σημερινό προφίλ της διαδρομής είναι ικανό να ανατρέψει την όλη εικόνα της γενικής κατάταξης, αφού οι ανηφορίστες, που δεν μπόρεσαν να φανούν τις δύο προηγούμενες ημέρες, έχουν σήμερα την ευκαιρία να κλέψουν την παράσταση. Ο Περικλής Ηλίας έχοντας την κόκκινη φανέλα του κορυφαίου ανηφορίστα δείχνει να είναι σε πολύ καλή κατάσταση ενώ από τους υπόλοιπους ξεχωρίζουν οι Κωνσταντινίδης, Σακελαρίδης και Μπούγλας που έδειξαν πρόσφατα στον Αγώνα Θυσίας πως έχουν την δυνατότητα να διακριθούν χάρη στην ικανότητά τους στην ανάβαση.
Ο πρωταθλητής Ελλάδας και κυπελλούχος κόσμου στο αγώνισμα των πόντων Γιάννης Ταμουρίδης είναι σίγουρο πως θα έχει ένα δύσκολο απόγευμα, αφού η προετοιμασία του ήταν προσανατολισμένη στο πρόσφατο παγκόσμιο πρωτάθλημα πίστας, αλλά εξ ίσου σίγουρο είναι πως αν τα καταφέρει να κρατήσει σήμερα την γαλάζια φανέλα τότε οι πιθανότητες για να τερματίσει στην πρώτη θέση της τελικής γενικής κατάταξης θα είναι σχεδόν όλες δικές του.

Πληροφορίες από cyclingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου