ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK.

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Αυλαία για τον Γύρο Ελλάδας με ελπίδες για το μέλλον


Με την νίκη του Γερμανού Τίνο Τόμελ ολοκληρώθηκε και το πέμπτο ετάπ του 17ου Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας σήμερα στο κέντρο της Αθήνας. Ο Γιάννης Ταμουρίδης παρά την εξαιρετική του εμφάνιση και την έκτη θέση δεν μπόρεσε να καλύψει τα πέντε δευτερόλεπτα που τον χώριζαν από χθές με τον Στέφαν Σέφερ και έτσι παρέμεινε στην δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης. Ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης για μία ακόμη φορά ξεχώρησε τερματίζοντας σήμερα στην πέμπτη θέση και ολοκληρώνοντας την παρουσία του στον Γύρο με τον πολύτιμο τίτλο του καλύτερου αθλητή κάτω των 23. Ο Περικλής Ηλίας επιφορτισμένος με την ευθύνη να κάνει ότι καλύτερο μπορούσε για να κρατήσει ο συναθλητής του την γαλάζια φανέλα τις προηγούμενες ημέρες αλλά και με την χθεσινή υπερπροσπάθεια να ξαναπάρει τον τίτλο του καλύτερου ανηφορίστα χθές, περιορίστηκε στην 59η θέση.
Ακόμη δέκα έλληνες αθλητές κατάφεραν να ολοκληρώσουν τα 720 χιλιόμετρα του Γύρου, πέντε εκ των οποίων μάλιστα είναι κάτω των 23 ετών, κάτι που δίνει πολλές ελπίδες για το μέλλον της ποδηλασίας δρόμου.
Η εθνική ομάδα παρά το γεγονός ότι συστάθηκε μόλις λίγες ημέρες πριν από τον Γύρο τερμάτισε στην πέμπτη θέση της ομαδικής κατάταξης, αφήνοντας μάλιστα πίσω τις τρείς επαγγελματικές ομάδες της χώρας μας, έδειξε πως η φανέλα με το εθνόσημο αποτελεί το μεγαλύτερο κίνητρο ακόμη και στις ημέρες μας.
Ο Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας παρά τα αρκετά οργανωτικά προβλήματα άφησε καλές εντυπώσεις χάρη στην ισσοροπία των ομάδων που συμμετείχαν και έδωσε ελπίδες για το μέλλον της ελληνικής ποδηλασίας.

Οι πρωταγωνιστές του 17ου Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας δήλωσαν: Στέφαν Σάφερ, νικητής Γύρου Ελλάδας, νικητής δύο ετάπ στη διοργάνωση και αθλητής της γερμανικής LKT-Brandenburg: «Είμαι πολύ χαρούμενος, αλλά ήταν πολύ δύσκολο να τα καταφέρουμε. Ο δρόμος ήταν πολύ γλιστερός, έπρεπε να έχουμε συνεχώς το νου μας. Ηταν ένα δράμα, ειδικά στο καλντερίμι. Ωστόσο, ο Γύρος ήταν υπέροχος, αν εξαιρέσει κανείς τον καιρό αυτές τις δύο ημέρες. Αλλά είμαστε επαγγελματίες και πρέπει να ζούμε με αυτό. Συγχαρητήρια στην ομάδα μου, που με βοήθησε μέχρι τον τερματισμό».
Γιάννης Ταμουρίδης, δεύτερος γενικής κατάταξης και αθλητής της ελληνικής SP Tableware: «Αυτό που συνέβη δεν υπάρχει σαν σενάριο ούτε στις ταινίες. Η ατυχία ήταν παροιμιώδης και ξεκίνησε. Πριν καν την έναρξη του Γύρου, όταν και ο καλός ´βοηθός´ μας Γάλλος αθλητής, τραυματίστηκε μια εβδομάδα πριν τον αγώνα. Κορυφώθηκε στον Μαραθώνα, παρά το γεγονός ότι ελέγξαμε τον ρυθμό και αφήσαμε τους ´ξεκολλημένους´ να νικήσουν και τελικά έπεσαν 300 μέτρα πριν τον τερματισμό, ενώ συνεχίστηκε σήμερα (17/04) με τα τέσσερα λάστιχα που είχαμε και τη μια πτώση συναθλητή μας».
Πολυχρόνης Τζωρτζάκης, νικητής της λευκής φανέλας και μέλος της Εθνικής ομάδας: «Σίγουρα αυτή η φανέλα είναι δικαίωση της δουλειάς όλων των παιδιών στην Εθνική ομάδα. Αποδείξαμε πως δεν είμαστε μια απλή συμμετοχή στον Γύρο, αλλά πως όλα τα παιδιά -πίστας και αντοχής- είμαστε σε υψηλό επίπεδο. Αν και τα χαρακτηριστικά μου δεν είναι τα πιο κατάλληλα για ανηφόρα, εάν έχεις ψυχική δύναμη δεν καταλαβαίνεις τίποτα και τα δίνεις όλα. Ηταν το καλύτερό μου αποτέλεσμα στο δρόμο. Είχα καλή ψυχολογία, ήμουν σε καλή κατάσταση, έκανα καλό χρονόμετρο, πήρα τη φανέλα και τα παιδιά με βοήθησαν να την κρατήσω. Ευχαριστώ όλα τα παιδιά της Εθνικής, γιατί με βοήθησαν στα πάντα, ακόμη και για το πιο μικρό. Σίγουρα ευχαριστημένος για τη λευκή φανέλα, αλλά και λίγο στεναχωρημένος που ο Ταμουρίδης δεν φόρεσε τη γαλάζια».
Περικλής Ηλίας, νικητής της κόκκινης φανέλας και αθλητής της ελληνικής SP Tableware: «Από τη μια πλευρά είμαι χαρούμενος που πήραμε την κόκκινη φανέλα, από την άλλη στεναχωρημένος που δεν καταφέραμε να πάρουμε τη γαλάζια, η οποία ήταν και ο βασικός μας στόχος. Θα ήθελα να ευχαριστήσω πάρα πολύ τον Γιάννη (Ταμουρίδη) για τη βοήθεια που μου προσέφερε σε όλη τη διάρκεια του Γύρου και ιδιαίτερα στο σπριντ ευθείας στην Αράχοβα. Ενα μεγάλο ευχαριστώ σε όλη μου την ομάδα. Ηταν ένας πολύ ωραίος Γύρος, με ´δυνατές´ ομάδες και πολύ σασπένς, όπως αποδείχθηκε. Είχε σχεδόν τα πάντα, σε πολύ ωραίες διαδρομές, όπως το σιρκουί στην Αθήνα. Ελπίζω του χρόνου να γίνει ξανά ο Γύρος και οι Ελληνες αθλητές να πάρουμε όλες τις φανέλες».

Ντιν Ποντγκόρνικ, νικητής πράσινης φανέλας και αθλητής της τουρκικής Μανίσασπορ: «Ημουν πολύ άτυχος και σήμερα. Μετά την ατυχία μου χθες (16/04), όπου αναγκάστηκα να κόψω ρυθμό λίγο πριν τον τερματισμό, όταν και οι αθλητές μπροστά μου έπεσαν, σήμερα είχα δύο πτώσεις, τη μια εξαιτίας μιας ηλικιωμένης κυρίας που διέσχισε το δρόμο. Ελπίζω η τύχη μου να αλλάξει στο Γύρο της Τουρκίας, που είναι ο βασικός μου στόχος, αλλά αισθάνομαι πολύ δυνατός. Εξάλλου, αυτός ο Γύρος ήταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να ανέβω ακόμη περισσότερο. Παρόλα αυτά, είμαι πολύ χαρούμενος για το ότι κέρδισα την πράσινη φανέλα».
Τίνο Τόμελ, νικητής 5ου και 1ου ετάπ του Γύρου και αθλητής της γερμανικής NSP: «Είμαι πολύ χαρούμενος για τη δεύτερη νίκη μου στη διοργάνωση. Η ομάδα μου έκανε καταπληκτική δουλειά και ´πέσαμε΄´ όλοι μαζί στον τερματισμό, περιμένοντας το φώτο φίνις για να μάθουμε ποιος κέρδισε. Ηταν μια πολύ ωραία διοργάνωση, με καταπληκτικές διαδρομές και υψηλό επίπεδο, αλλά δυστυχώς σήμερα (17/04) το ετάπ ήταν επικίνδυνο, κυρίως γιατί κάποιοι ηλικιωμένοι έμπαιναν στο δρόμο και υπήρχε περίπτωση να συγκρουστούμε».

Πέτρος Γκαζώνης, αθλητής της ελληνικής Worldofbike: «Ηταν πολύ ωραία σήμερα, παρά τη βροχή. Αν και το ετάπ ήταν επικίνδυνο, με πολλές κλειστές στροφές και γλιστερό οδόστρωμα, άξιζε τον κόπο. Εμεινα στο γκρουπ, μόνο και μόνο επειδή ήταν σε αυτήν τη διαδρομή κι ας ήμουν πάρα πολύ κουρασμένος στη διάρκεια του Γύρου από τον προηγούμενο αγώνα μου στο Μαρόκο. Με το ´καλημέρα´ είχα λάστιχο, αλλά τελικά κατάφερα να πιάσω το γκρουπ. Οσο για τη συνολική εικόνα του Γύρου, ήταν μια καταπληκτική επανέναρξη. Λίγο φτιάξιμο στους δρόμους χρειάζεται».
Πους Χάουμε Ροβίρα, αθλητής της ελληνικής ΚΤΜ-Murcia: «Ηταν ωραίες διαδρομές, ωραία τοπία, η θάλασσα, οι λίμνες, τα κάστρα, όλα συνέθεταν ένα υπέροχο τοπίο. Το μόνο μας θέμα ήταν ο καιρός τις δύο τελευταίες ημέρες. Βροχή και κρύο, όμως είναι στοιχεία με τα οποία έχουμε μάθει να αγωνιζόμαστε. Το επίπεδο του Γύρου όμως ήταν πολύ καλό, ιδίως οι γερμανικές ομάδες ήταν πολύ ´δυνατές´. Θα μπορούσα να κερδίσω την τρίτη ημέρα στους Δελφούς, ήρθα δεύτερος, αλλά έτσι είναι οι αγώνες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου