ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK.

Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Τερματισμός στον Μαραθώνα σήμερα για τον Γύρο Ελλάδας


Τέταρτη ημέρα σήμερα για τον 17ο Γύρο Ελλάδας με τον Γιάννη Ταμουρίδη της SP Tableware στην κορυφή της γενικής κατάταξης παρά τον επεισοδιακό τερματισμό χθές στους Δελφούς αλλά και τον Πολυχρόνη Τζωρτζάκη (φωτό), που συμμετέχει ως μέλος της εθνικής μας ομάδας, να βρίσκεται στην έκτη θέση της γενικής φορώντας την λευκή φανέλα του καλύτερου νέου του γύρου, μία πραγματικά εξαιρετική επιτυχία που δυστυχώς τα επίσημα δελτία τύπου αλλά και τα τηλεοπτικά ρεπορτάζ αποσιώπησαν ανεξήγητα.
Ο Περικλής Ηλίας υποχώρησε στην 19η θέση και έχασε την κόκκινη φανέλα του πρωτοπόρου στις αναβάσεις, κέρδισε όμως την εκτίμηση των συναθλητών του γιατί θυσίασε το προσωπικό του συμφέρον ακολουθώντας την τακτική της SP που τον ήθελε χθές να τερματίζει στο πλευρό του Ταμουρίδη. Μορφή της χθεσινής ημέρας από πλευράς ελληνικού ενδιαφέροντος ο Κώσταντίνος Κωνσταντινίδης που τερμάτισε πρώτος μεταξύ των ελλήνων αθλητών στην 21η θέση χθες και ανέβηκε από την 45η θέση στην 31η της γενικής αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα το μεγάλο του ταλέντο.
Σήμερα οι αθλητές θα αγωνιστούν στην μεγαλύτερη σε μήκος διαδρομή του γύρου μήκους 172 χιλιομέτρων με τον αγώνα να ξεκινά με μία ανάβαση 10 χιλιομέτρων που σίγουρα θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο στην έκβαση του σημερινού αποτελέσματος, έστω και μακροπρόθεσμα. Η Ελληνο-Γερμανική μάχη, όπως διαφημίζεται από τα επίσημα δελτία τύπου, μπορεί να δώσει την ευκαιρία σε άλλους αθλητές, που ενδεχομένως πέρασαν απαρατήρητοι, να αρπάξουν μια ευκαιρία και να αλλάξουν την εικόνα του γύρου. Ας μην ξεχνάμε πως αυτή την στιγμή μόνο η Γερμανική LKT έχει δύο αθλητές στην πρώτη δεκάδα ενώ οι υπόλοιποι οκτώ αθλητές προέρχονται από οκτώ διαφορετικές ομάδες.
Μετά από τα πρώτα 10 ανηφορικά χιλιόμετρα θεωρητικά ακολουθούν 115 χιλιόμετρα που δείχνουν να μην έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως μπορούν να δημιουργήσουν μεγάλες διαφορές αν δεν προσεχθούν. Από το 128ο χιλιόμετρο έως και το 160ο, που βρίσκεται στο Γραμματικό, ουσιαστικά πρόκειται να κριθεί ο τελικός νικητής του Γύρου, αφού η τελευταία ημέρα θα έχει διαδικαστικό χαρακτήρα, μιας και όλα δείχνουν πως θα πάμε σε έναν μαζικό τερματισμό.
Η εκκίνηση του σημερινού ετάπ θα δωθεί στις 12.30 ενώ αναμένονται περίπου στις 4.30 στο τελευταίο σπρίντ ανάβασης στο Γραμματικό και περίπου στις 5 το απόγευμα στο στάδιο του Μαραθώνα όπου θα γίνει και ο τερματισμός, μία πραγματικά πολύ καλή ευκαιρία για τους φίλους του αθλήματος να βρεθούν κοντά στους αθλητές μας και να τους στηρίξουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου